27 August 2011

.::Turutan tetamu 1::.


Alhamdulillah, segala puji bagi Allah.. 

         Pagi jam7, tetamu sulung ana sudah sampai. Ngah dan Acik. Perjalanan yang panjang merentasi Selatan Tanah Ait ke Utara. Setelah selesai urusan di Johor terus bergerak pulang ke Kampung. Jam4 bergerak dari rumah. 

            Memandangkan si Asif dan mak dia yang sedang menunggu hari untuk bersalin kurang sihat, jadi agak lebih 5kali b'henti di R&R(agak2 je la).Dari Kota Tinggi ke Kuala Lumpur, Cek point pertama. Acik nak tumpang sama.

              Acik mula cuti hari Raya dari Ma'ahad al-Munawwarah(Tahfiz), ulu Klang. Seminggu juga la. Ateh ambil di sana dan bawa ke rumah dia di Bukit Damansara. berbuka bersama. Ngah hanya pergi ke sana untuk ambil Acik.

            Perjalanan diteruskan tanpa berehat yang lama. mereka bersahur di Bukit Gantang. Seronok kan dapat sahur ramai-ramai macam 2 kat tempat awam pulak=) (Xda pengalaman). Selesai apa yang patut terus gerak ke Kedah.

                  Mungkin mereka ada rehat lepas 2, ana pun xpasti. kemudian terus ke Exit Tol pendang, untuk memudahkan perjalanan. Kemudian Solat Subuh di masjid Kuala Nerang, 10 minit dari Rumah. Sempat lagi tidur kat sana..

                    Jam7, mak dengan gembiranya bagitau"Sampai dah... sampai dah, Alhamdulillah". Perjalan 12jam untuk sampai ke Rumah, Laratnya la abang Ipar ana dah la drive sorang-sorang. Allah yang nagi kekuatan 2 kan. Sampai rumah rehat kejap terus menggulingkan badan, lelap kejap. Alhamdulillah apa2pun mereka semua dah selamat sampai..

                       Seterusnya menanti kedatangan "pakCik dari rawang"- "Mak Uda dari Kuala Selangor"- "Akak dari batu Caves"- "mak Ndak dari Gombak"- "Ateh dari Bukit Damansara".
Yang dirumah hanya menunggu shaja.. Selamat kembali..

Subhanalladhi Sakharalana haza wama kunna lahu Mukrinin,
Wainnaila Rabbyna Lamunqalibun..   
                
No comments:

Post a Comment